Saivo Naturals

 

 

SAIVO NATURALS 

Saivo Naturals on syntynyt hitaasti hauduttamalla, mutta varmasti täydestä rakkaudesta lajiin. Suvin ja Katin metsäpolut kohtasivat jo vuosia sitten ja niin alkoivat myös yhteiset metsäretket. Akut latautuivat niin Lapin tuntureilla, jokivarsissa, hillajänkillä kuin metsissä. Kotiin kannettiin niin yrttejä, marjoja, sieniä kuin kalaakin. Marjat ja sienet tuli yleensä syötyä, mutta villiyrttien käyttömahdollisuudet avasivat uuden maailman. Niistä valmistettiin hiostamalla teetä, maustesekoituksia ja niitä alettiin kokeilla myös osana kotikosmetiikkaa. Nälkä alkoi kasvaa syödessä; alan julkaisuja ja kirjallisuutta tutkittiin ja pian kotona kaapit pullistelivat kuivattuja villiyrttejä.  

Vuonna 2019 järjestetyllä luonnonkosmetiikkakurssilla otettiin vielä haltuun saippuan valmistus, jonka jälkeen mopo alkoi karata käsistä. Tuotteita alkoi valmistua reilusti yli tarpeiden; niitä jaettiin tuttaville, annettiin lahjoiksi ja niitä käytiin myymässä jopa myyjäisissä. Pian ihmiset alkoivat kysellä tuotteiden perään – mistä niitä saa ostettua lisää? Alkuhämmennyksen jälkeen mietittiin ensimmäisen kerran voisiko olla mahdollista, että tuotteita olisikin joku päivä myynnissä  jälleenmyyjällä. Ajatus yrittäjyydestä kuitenkin hirvitti ja kosmetiikan markkinoille saaminen ei ollut mikään läpihuutojuttu. Asiat alkoivat kuitenkin loksahdelleet kohdilleen ja Saivo Naturals perustettiin keväällä 2022. 

Saivo Naturals haluaa olla mukana tuomassa ihmisten tietoisuuteen luonnosta saatavien raaka-aineiden käyttömahdollisuuksia. Meidän metsät ovat pullollaan ihan oikeita superfoodeja, niitä ei tarvitse tuoda meille toiselta puolelta maapalloa. Lapin metsissä kasvavat marjat ja yrtit ovat nimittäin tutkitusti erittäin ravintorikkaita ja ne saavat kaiken lisäksi kasvaa maailman puhtaimmissa metsissä. Ne myös tekevät hyvää meille ihmisille niin sisäisesti kuin ulkoisestikin.  

Saivo Naturalsin mukana pääset oppimaan, fiilistelemään tai voit poimia palan puhdasta Lapin luonto mukaasi meidän tuotteiden muodossa – sinä päätät. Tehdään se kuitenkin luonnon ehdoilla, yhdessä sen kanssa ♥ 

YRITTÄJÄT YRITYKSEN TAKANA

TARINA SAIVO NATURALS-NIMEN TAKANA

Saivo Naturals nimi juontaa juurensa saamenkielen sanaan Sáiva, jolla tarkoitetaan pyhää järveä. Saivojärvet ovat hyvin syviä ja kirkasvetisiä, eikä niistä laske pois jokea. Saamelaisen uskomuksen mukaan nämä järvet olivat kaksipohjaisia: järven pohjassa oli reikä jonka toisella puolen oli ylösalaisin oleva toinen maailma, jota asutti Saivonkansa..