Raaka-aineet

Pitkä pimeä talvi ja kesän yöttömät yöt tekevät täällä Lapissa kasvavista luonnon raaka-aineista eritysen ravinnerikkaita. Rikkaruohoiksi mielletyt villikasvit ovatkin itseasiassa oikeita rikkausruohoja ja marjat suorastaan lajiensa aateleita. Siksi haluammekin hyödyntää näitä luonnon omia voima-aineita myös Saivo Naturals luonnonkosmetiikassa. 

Myös kaikki muut hyödyntämämme raaka-aineet ovat aina 100% luonnollisia. 

RAAKA-AINEITA LAPIN LUONNOSTA

HILLA

Hilla sisältää runsaasti C-vitamiinia, joka vahvistaa ja kirkastaa ihoa. Hillan sisältämät karotenoidit toimivat antioksidantteina, jotka suojaavat ihoa ulkoisilta tekijöiltä, kuten saasteilta. Hillan siemenet sisältävät runsaasti E-vitamiinia, joka vahvistaa ja kosteuttaa ihoa. Uusimpien tutkimusten mukaan hilla on myös tehokas mikrobien kukistaja, sillä sen siemenen kuoresta on löytynyt tehokkaita antimikrobisia aineita.

KATAJA 

Katajaa on käytetty mm. aknen ja hiuspohjan hoidossa. Hiusten hoidossa kataja puhdistaa, hoitaa, tasapainoittaa hiuspohjan rasvaisuutta ja lievittää mahdollista kutinaa. Katajasta valmistettujen uutteiden antimikrobiset ja antioksidanttiset ominaisuudet sekä myrkyttömyys antavat tukea niiden perinteiselle käytölle tulehdusten ja ihosairauksien hoidossa. 

KUUSENKERKKÄ 

Kuusenkerkkä sisältää runsaasti A ja C vitamiineja, sekä tulehdustiloja ehkäiseviä ja ihoa uudistavia  antibakteerisia eteerisiä öljyjä.

KUUSENPIHKA 

Pihkavoidetta on käytetty kansanlääkinnässä jo vuosisatojen ajan. Tutkimusten mukaan kuusenpihka on erittäin antimikrobinen ja turvallinen käyttää. Antimikrobisten ominaisuuksiensa ansiosta, se estää tulehdusta aiheuttavien bakteerien lisääntymisen ja sen on havaittu nopeuttavan haavojen sulkeutumista. Pihkavoidetta käytetään myös terveydenhuollossa osana vaikeiden kroonisten haavojen hoitoa. 

NOKKONEN 

Nokkosta pidetään pihojen ja puutarhojen yhtenä pahimmista vihollisista, vaikka todellisuudessa se on suorastaan villivihannesten kuningas ja oikea vitamiinipommi. Nokkonen sisältää paljon mineraaleja sekä iholle tärkeitä vitamiineja, kuten A- ja C-vitamiinia. Niiden ansiosta nokkonen vahvistaa, virkistää ja hoitaa ihoa. Hiusten hoidossa nokkonen ehkäisee hilseilyä, rasvoittumista ja kaljuuntumista, sekä edistää hiusten kasvua ja antaa hiuksille kiiltoa.

ÖLJYT

AURINGONKUKKAÖLJY 

Hoitava, kaikille ihotyypeille soveltuva öljy, joka sisältää  A, E ja D- vitamiineja. Vahvistaa ja pehmentää ihoa, aktivoi ihoa uusiutumaan. Ei tuki ihohuokosia, joten soveltuu akne-iholle. 

KOOKOSÖLJY

Nopeasti imeytyvä, ihoa pehmentävä öljy. Ravitsee kuivia hiuksia ja hoitaa päänahkaa.

MANTELIÖLJY 

Mieto perusöljy, joka soveltuu kaikille ihotyypeille, etenkin kuivalle, ärstyneelle ja herkälle iholle. Ravitsee, elvyttää ja pehmentää ihoa.

OLIIVIÖLJY 

Tekee saippuasta hellävaraisen. Ravitsee ja pehmentää ihoa, parantaa ihon kimmoisuutta. Soveltuu erinomaisesti kuivan ja karhean ihon hoitoon.

RISIINIÖLJY 

Antibakteerinen, hillitsee ihon tulehduksia ja auttaa pitämään kosteuden iholla. Tuo saippuoihin ja shampoihin vaahtoavuutta. 

RYPSIÖLJY 

Kosteuttaa, pehmentää ja ravitsee kuivaa ihoa. Hellävarainen, sisältää omega- rasvahappoja

HUNAJA, VAHAT & VOIT

HUNAJA  

Hunajaa on käytetty jo tuhansia vuosia terveyden- ja kauneudenhoidossa. Se sisältää antibakteerisia ainesosia, jotka estävät bakteerien kasvua. Sitä voidaan käyttää sellaisenaa mm. haavojen, huuliherpeksen-, psoriasiksen- ja palovammojen hoitoon. Ihon hoidossa hunaja suojaa, hoitaa ja kosteuttaa.  Shampoossa hunaja rauhoittaa päänahkaa.

MEHILÄISVAHA 

Mehiläisvaha on luonnollisesti antibakteerinen ja se suojaa, rauhoittaa ja pehmittää ihoa.

KARITEVOI  

Karitevoi (Sheavoi) sisältää runsaasti tyydyttymättömiä rasvahappoja ja luonnollisia antioksidantteja. Se kosteuttaa ja hoitaa tehokkaasti niin ihoa, kuin päänahkaakin. Palashampooseen karitevoi tuo kermaisen ja pehmeän vaahdon.